SÜRÜ YÖNETİMİ (ÇOBANLIK) KURSU

 
 
EĞİTİMİ VEREN
 
PROF.DR. NAZAN KOLUMAN
PROF.DR.SERAP GÖNCÜ


EĞİTİMİ SÜRESİ
20-30 ARALIK 2019  (126 SAAT)

ÖĞRENCİ ALT SINIRI YOK EN FAZLA 20 KİŞİ
 
EĞİTİMİ ÜCRETİ
2500 TL + KDV

 

SÜRÜ YÖNETİMİ (ÇOBANLIK) KURSU İÇERİĞİ

İLETİŞİM

Prof. Dr. Nazan KOLUMAN

0 532 409 12 44


KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK

 

  1. Koyun ve keçi yetiştiriciliğinin teorik ve pratik özellikleri
  2. Koyun ve keçilerde sürü yönetimi,kayıt tutma ve otomasyon sistemleri kullanılması
  3. Koyun ve keçi Damızlık seçimi
  4. Koyun ve keçi Sağım makinası ve süt sağım hijyeni
  5. Koyun ve keçi sütünün özellikleri ve işlenmesi
  6. Koyun ve keçilerde Oğlak büyütme ve bakım uygulamalrı
  7. Koyun ve keçi Barındırma
  8. Koyun ve keçilerde Besleme uygulamaları ve yemlik yönetimi
  9. Koyun ve keçilerde Hastaklık ve korunması
  10. Koyun ve keçilerde sıcaklık stresinin elimine dilmesi
  11. Koyun ve keçilerde Boynuz köreltme
  12. Koyun ve keçi Tırnak bakımı
  13. Koyun ve keçi Vücut bakımı
  14. Koyun ve keçilerde doğru kesim teknikleri
  15. Koyun ve keçi yetiştiriciliğinde gıda güvenliği
  16. Koyun ve keçi yetiştiriciliğinde iş güvenliği
  17. Koyun ve keçi yetiştiriciliğinde mekanizasyon
  18. Koyun ve keçilerde çiftleşme ve doğum bilgisi 

 

BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK

  1. Hayvan barınakları,
  2. Yem bitkileri yetiştiriciliği,
  3.  Sütte kalite kriterleri, sağım sistemleri,
  4. Ayak hastalıkları ve tırnak bakımı,
  5.  Süt ineklerinde beslenmede genel ilkeler, buzağı dana ve düvelerin beslenmesi,
  6. Mastitis ve koruma yolları, salgın hastalıklar, zoonozlar,
  7. Sürü yönetimi, kayıt tutma ve değerlendirme,
  8. Rasyon hazırlama ve yemleme yöntemleri,
  9. Hayvan sağlığı ve koruma, verimli hayvancılığın genel esasları,
  10. Süt sığırcılığında mekanizasyon
  11. Süt sığırlarında damızlık seçimi,
  12. Süt sığırlarında üreme döneminin yönetimi
  13. 1Buzağı büyütme
  14. Doğum bilgisi ve yönetimi
  15. Sığırcılıkta gıda güvenliği
  16. Sığırcılıkta iş güvenliği